26.8.07

Sulaa urheiluhulluutta

Oikeastaan on tyhmä kirjoittaa juttuja, joilla ei ole mitään tarkoitusta (eikä edes mitenkään "oikeastaan", vaan se on). Edellinen kirjoitus oli sellainen. Ideana oli sanoa terävästi, että Vantaata olisi syytä kehittää. Lopputuloksena oli tylsynyt paatos aivan muusta. Kuraa. Ehkä enää ei pitäisi kirjoittaa, jos ainoa muusa on työnantajan kännykkäkamera.

Ylioppilasmaailma on herännyt henkiin kesähorteestaan. Tai jos nyt isoimpien(?) pamppujen kokoontumisajoa Villingissä sellaisena voi pitää. Ikuisia totuuksia kuultiin asioista ja varsinkin niiden vierestä. Yksi kestosuosikki on ollut Opiskelijoiden liikuntaliitto.

-"Kenelle OLL:sta on muka hyötyä?"
-"Miksei SYL vois hoitaa sitä edunvalvontaa??"
-" Mitä hyötyä siitä on meidän opiskelijoille, ku ei meil oo mitään omaa urheiluhallia?"
-"Mitään jäsenmaksukorotuksii ei voi enää tulla!"
-"Mitä järkeä on tukea ain vaan huippu-urheilua?"
-"Mä en ainakaan tykkää juosta yhtään.."
-"No miks teidän ylioppilaskunta ei sit kuulu siihen??"
-"Miksi pitäisi kuulua?"

Liikuntatoimijoita on pidetty löyhässä hirressä koko 2000-luku. Esim. HYY:n tai TKY:n piirissä OLL:sta eroamisesta puhuminen nousee esiin tasaisin väliajoin. Hauska aihe sinänsä - ainakin HYY:n eroaminen tietäisi lopullista kuoliniskua OLL:lle.

Vaikka OLL ei kovin tehokkaasti olekaan toiminut (täysin subjektiivinen mielipide, vai onko?) ainakaan ulospäin, niin voivat ylioppilaskuntapamput katsoa vain peiliin. Valtaa tässäkin järjestössä käyttää ylioppilakuntien miehittämä liittokokous, jolla on täysi mahdollisuus tehdä järjestölle mitä haluaa. Vuodesta toiseen silti vaan odotellaan, vaikka sinänsä mikään ei muutu ja OLL:n jäsenmäärä vain pienenee. Mutta ehkä tästä veitsenterätilanteesta nautitaan. Valta kiihottaa. Joku varmasti saanee edes pikkuisen erektion (sukupuolesta riippumatta), kun pääsee "painamaan nappia". Pum - OLL häviää. Pum - OLL säilyy.

Loppujen lopuksi kyse on siitä, että haluaako ylioppilasliike säilyttää OLL:n mittavat valtionavut opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointiedunvalvonnassa vai pidetäänkö aikas lyhytnäköisesti kiinni "edustajiston kannasta" ja vastustetaan suureen ääneen "huippu-urheilun tukemista". Kuten Villingissä kuultiin, niin tällä hetkellä vaihtoehtoina on kaikkien lähteminen mukaan (esim. niin, että SYL ja Samok liittyvät OLL:n jäseniksi) tai sitten "viimeinen sammuttaa valot".

Toivottavasti tässä kirjoituksessa on edes vähän järkeä, muuten saattavat valot sammua täältäkin.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

No onhan tässä, älä huoli. Tosin kieliopin päältä voisi pahimmat sammakset pyyhkäistä, tavanomaisesti ei käytetä sekä ajatusviivaa että lainausmerkkejä ilmaisemaan lausuttuja sanoja.

10:03 AM  
Blogger asiaa said...

Oletpa Matti täysin oikeassa. Tuossa oli yrityksenä tehdä jotain taiteellista muotoilua, mutta tämä bloggerikone ei sellaista sallinut mitenkään päin. Ahdistuksissani yritin sitten työntää väliin kaikkia tuntemiani erikoismerkkejä. Ei auttanut. Tuli ruma.

Ja vieläpä virheellinen.

10:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Samokin jäsenjärjestöillä on jäsenistön maksamille senteille parempaakin käyttöä. Automaatiojäsenyyden ja muhkeiden jäsenmaksujen turvin on ylioppilaskunnilla varaa harrastaa vaikka muutenkin alipalkattujen huippu-urheilijaraukkojen loputonta tukemista...

11:31 PM  

Post a Comment

<< Home