21.9.07

Tämä on testi

Olin yllättynyt. Pitkästä aikaa poliittisessa keskustelussa, joku puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Aihe on viime aikojen tapahtumien jälkeen taas mietityttänyt kaikkia, mutta silti (vai juuri siksi?) juuri kukaan ei ole kehdannut ääneen sanoa siitä mitään. Ei pidä syyllistää kaikkia, sanotaan. Eipä niin, siksi onkin tärkeää tarttua ongelmaan oikeasti.

Sinänsä se, että poliiseilla yms. testaaminen on normikäytäntö, kertoo ehkä jotain yhteiskuntamme rakenteista (tärkeintä olla skarppi ampuja, ei skarppi ampumahaavojen paikkaja). Tai sitten tiettyjen ammattien arvostuksesta.

Tämän päivän Hesarin mukaan Sarkomaan avauksesta testauspolitiikassa on pöyristytty. Lieneekö toimittajalla on ollut oma lehmä ojassa, sillä eipä jutun lainauksista ainakaan käy tämä pöyristyminen ilmi.

Sanoin eräälle toiselle ministerille eilen, hänen asiasta kysyessään, että eihän elintarvikealan salmonellatestausta kyseenalaista kukaan. Miksi siis ihmiskehoa ja mieltä rappeuttavat aineet ovat yksityisasia, mutta jo puhjenneet taudit eivät?

Tervetuloa 2000-luvulle. Elämä on testi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home