26.7.07

Pelko ei ole viisauden alku

Vaikka lomaani on kulunut vasta vähän yli puolet, tuntuu, kuin kesä olisi täysin loppunut. Ei niinkään sään puolesta, vaan ehkä omien ajatusten. Olen ollut viimeiset pari viikkoa Helsingissä yrittäen organisoida keittiöremonttiani. En osaa, myönnän. Ahistavaa. Mut mikä hitto noissa keittiötoimittajissa oikein mättää?? Onko olemassa yhtään firmaa, joka olisi tuonut tavarat ajallaan. Tai varsinkaan oikeita tavaroita ja vieläpä ehjinä. "No kato meillä meni nää listat tuolla varastolla vähän sekaisin.." Ai meni vai? Ehkä mulla menee laskunmaksussa kanssa nää tilinumerot vähän sekaisin. Helvetti. Oikeasti.

Heinäkkuun alussa tuli pyörittyä ympäri Saimaata. Näillä vesillä on herättänyt paljon tiukkaa keskustelua venäläisten maanomistus. Eikö tätä samaa ilmiötä pelätty EU:n myötä? Pahat saksalaiset jne..? Ruokolahdella, jonne tulee pohjoisesta todella (ääntäminen!) magea väylä, pari kylän miestä otti asian voimakkaasti puheeksi. Eräs höyryisen seurueemme jäsen kysyikin isänniltä, että mikä niissä venäläisten maakaupoissa on sitten vikana. Tähän ei selityksiä kuultu. Tällä hetkellähän kaksi prosenttia Ruokolahdella sijaitsevasta n. 3500 kesämökistä on venäläisomistuksessa. Toisaalta näyttää, että hyvin ovat paikalliset venäläisten tuloon varautuneet. Illan sauna(sähkö!) kartanomaisemassa maksoi kymmeneltä hengeltä 140 euroa! Sairasta!! (oliko pakko maksaa-tyyppiset follarit voitte laittaa suoraan roskikseen..)

Kun Taipalsaarella sijaitsevalla hotelli Saimaanrannalla katseli 70-luvun tasakattoista hotellimiljöötä sisustuksineen kaikkineen, sen hoitamattomia pihoja ja hylättyjä rakennuksia niin ei voinut kuin toivoa ihmettä luonnonkauniin alueen pelastukseksi. Nyt se tuli (hotelli myytiin) venäläisten sijoittajien muodossa. Ja suurin osa asiakkaista on pitkään ollut venäläisiä. Eli mikä mättää? Kateus? Ennakkoluulot? Pelko?

Ai niin. SYL valitsi taas uuden sihteerin (jolla ei taaskaan ole sihteerikokemusta ylioppilaskunnista!). Ei kuulu pärinää. Ei parran, eikä rumpujen. Ehkä valinta oli sittenkin karjan mieleen. Hyvä hallitus, hyvä?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Minulla ei ole vahvaa mielipidettä SYL:n työntekijävalintoihin. Lähinnä ärsyttää, että kaikkein intohimoisimmat keskustelut tunnutaan sekä ylioppilaskunnissa että keskusjärjestössä käytävän niin kertakaikkisen omanapaisesta asiasta kuin henkilövalinnoista. Ja hyperbola heiluu.

On kuitenkin pakko ihmetellä, kuinka syvälle taannoinen keskustelu oikein kaivautui arvon nimimerkkien ihon alle. Montako kuittausta lienee vielä odotettavissa?

4:15 PM  

Post a Comment

<< Home