15.4.07

Haikuja hallitusohjelmasta

Muutamia otteita vaan. Tuossa ylempänä vähän positiivisemmin. Koko ohjelman voit lukea täältä.

Netistä tullut tiedotustilaisuus oli täynnä teknisiä ongelmia ja tooooooodella huonoja vitsejä. Eiköhän jengi olisi uskonut kerrasta sen, että neuvotteluissa oli hauskaa ja leppoisaa (lue: demarit olivat niitä hankalia ja pahoja). Näin tietty päästään eroon todellisesta aiheesta. YLE:n uutisissa vieraillut politiikan tutkijakin sanoi, että koska tällä hetkellä Suomessa ei ole mitään todellisia ongelmia, niin voidaan keskittyä globalisaatioon ja ilmaston muutokseen. Juuri näin. Satanan tunarit.

"Mitään päästötöntä, vähäpäästöistä taikka päästöjen kannalta neutraalia, kestävää ja kustannusrakenteen kannalta kannattavaa tuotantomuotoa, myöskään ydinvoimaa, ei saa sulkea pois, vaan kaikkia energiamuotoja tulee arvioida yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.
"

Siis toi loppuhan on melkein yhtä hyvä, kuin legendaarinen "kansallisen kilpailukyvyn turvaamiseksi". Mut aikamoista on ollut vallanhalu Vihreissä. Vai ovatko teatraalisen ulosmarssin askeleet harjoiteltu jo valmiiksi?

"Käynnistetään kokeilu, jossa yliopistot ja korkeakoulu voivat hakea yksittäisille maisteriohjelmille lupaa kerätä maksua EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta."

Kokeilu? Kuten ammattikorkeakoulut? Näin sitä mennään. Nyt voi aloittaa todellisen jälkiviisastelun siitä, että mitä olisi pitänyt tehdä...

Opintoraha kuitenkin nousee 15% ja tulorajat 30% (rahaa varattu 79 Me). Hieno juttu. Todella hyvää duunia. Lue lisää ylhäältä.

"Varmistetaan koulu- ja opiskeluterveydenhuollon, erityisesti mielenterveyspalvelujen sekä muiden opiskelupalvelujen tasa-arvoinen saatavuus."

Totta. Mutta miten? Kellään ei taida olla pienintäkään ideaa, eihän? Eikä rahaakaan juuri ole.

"Pitkäaikaisasunnottomien avustamisessa tukiprosentti korotetaan 50:een, ja nostetaan opiskelijoiden ja vammaisasuntojen tukiprosentteja."

Ja määrärahojakin kuulemma lisätään. Very good. Nyt vaan opiskelija-asuntoyhteisöjen pitäisi osata käyttää tuota. Asuntopoliittinen toimenpideohjelma tulee, joten vaikuttaminen ei lopu tähän.JK. Tässä kirjoituksessa on muuten ehkä banaalein otsikointi koskaan. Ikinä.

1 Comments:

Blogger kamsau said...

Hirvittävän vaikea arvata, kumpi on kumpi taisteluparin osapuolten kirjoituksista. Onnistumisen tunteita ja hehkutusta vs. kyynisyyttä verhottuna ironiaan ;-) Vaikka oikeassa olet kyllä siinä, että muutamat kirjaukset ohjelmassa ovat niin ihmeellisiä sananpyörityksiä, että saa kyllä erkkikin ihmetellä mitä v***ua niillä tarkoitetaan [<-- vaikea päätellä muuten mikä toi sana on]. Syytä on olla hyvillä mielin mm. opintorahan, tulorajojen, mielenterveyspalveluiden, investointiavustuksen, yliopistojen perusrahoituksen, jatko-opiskelijoiden sosiaaliturvan ja selkeän duaalimallin puolesta. Nyt ne siellä lukee eli on kai nyt edes vähän saumaa että jotain tapahtuu. Vai? Ja onhan siellä ikävääkin asiaa, perseestä kuten nuoriso sanoisi, juuri tämä lukukausimaksukokeilu ja mm. säätiömallinen yo-hallinto. Kokeiluja. Mihin ne johtaa? Hyvä kysymys ja surullinen vastaus? Sanopa se. Mutta heitit kyllä niin makoisan aiheen tossa postauksessasi lukukausimaksuista, että ihan pakko tarttua "Nyt voi aloittaa todellisen jälkiviisastelun siitä, että mitä olisi pitänyt tehdä..." Rakastan jälkiviisauksia, joten anna tulla! :-)

9:41 PM  

Post a Comment

<< Home