4.3.07

Sunnuntai-Angst

Jahans. Viikko lopussa. Joskus tuntuu, että kaikki muukin. Tämä on vaan sunnuntai-angstia, ei pahempaa. Älkää siis pelästykö. Tai juhliko. Varsinkaan siellä pohjoisessa.

Hain viikolla iPodini "huollosta". Siinä kesti kolme viikkoa, koska Applen huolto on keskitetty Euroopassa. (Ei siis Suomeen, kuten älykkäät lukijat ymmärtävät) Ja sitten ne antoivat uuden laitteen (takuu ei ala alusta). Ja siinä meni kolme vitun viikkoa, että saivat ton päätettyä. Huh. No ei niitä kai kannata korjata, kun myyntiluvut ovat muutenkin sellaisia, että amerikkalaiset eläkeläiset kusevat hunajaa. Jos nyt yleensä pystyvät enää kusemaan mitään..Upea kulutusyhteiskunta. Rakastan olla sen pieni osanen. (Vituttaa niin paljon, etten edes linkitä noita applen (ja kirjoitan sen kostoksi pienellä) juttuja. Ja se on jo paljon vitutusta se.)

SAK veti tänään pois kohutun mainoskampanjansa. En ole nähnyt koko hommaa, joten en ihan ymmärrä, että miksi. Jotenkin kuulostaa oudon selkärangattomalta. Viikolla kyllä ihmettelin yrittäjien reaktioita. Järventaus ja Lehti (jonka mitä tahansa asiaa edistävistä lausunnoista olemme saaneet maistiaisia jo ennenkin) samaistuivat liikaa Lohtanderin esittämään sikaporvariin? Tai ehkä vaan ovelasti halusivat itselleen osan julkisuudesta. Tai sitten taustalla on oikeasti joku vaalipaniikki, kuten netissä jo hyvin analysoidaan. Mainoksia ei ollut enää YouTubessakaan (SAK itse poistanut), joten kiinnostuksen maksimoinnin teorialta putoaa pohja pois. Ehkä panostavat DVD-myyntiin; "Too hot for TV!!"

Huomenna nähdään, että ketkä kaikki ottavat tästä kunniaa itselleen. Oikeisto juhlinnee pelästynyttä ja vetäytyvää ay-liikettä (kannatuslukujen valossa voisivat jopa kyllä olla oikeassa). Demarit ja SAK sitä, että mainos tehosi jo ennen kunnon julkaisuaan. Muistaakohan kukaan, että SAK:n lisäksi myös vaikutusvaltainen AOVA harrastaa jo presidentinvaaleista tuttua tärkeää/törkeää vastakkainasettelua. Toimittajat, kertokaa tää nyt niille eläkeläisille. Jotka voivat sitten kertoa tästä toimittajille. Ja sit niiden pitäisi pelästyä, jotta AOVA voi sitten kanssa vetäytyä. Ja sitten.. niin mitäs ihmettä sitten edes tapahtuu..? En oikeastaan edes tiedä. Aika surkea tarina.

Joku väitti (eli siis kuulin/luin tän jostain), että kukaan ei enää katso kaduilla niitä kehikoissa seisovia vaalimainoksia. Että niissä ei ole mitään uutta tai järkevää informaatiota enää kellekään, kun kaikki vaan tsiigaa nää jutut netistä tai muualta. Ei pidä paikkaansa. Ha! (Tämä ivallinen "Ha!" siis sille lähteelle, joka sitä väitti) Tänäänkin opin uutta hengatessani Töölöntorin loskassa. Perussuomalaisten mainoksessa hymyilevällä Frederikillä on nimittäin kulmalävistys! Ja tätä eivät kerro edes Reetun viralliset nettisivut!! Meidän blogi paljastaa!!!

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kaikista säälittävintä oli musta se, että osa demareiden ehdokkaista haukkui kanssa ton kampanjan heti julkisesti. Hesarin "Toinen mies" kommentoi demareiden irtaantumisten syitä tänään osuvasti: "saadakseen ilmaista vaalimainosta".

12:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Se SAK:n mainos löytyy kyllä YouTubesta ainakin just nyt:

http://www.youtube.com/watch?v=xshAd3Nitfw

9:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Mua kismittää SAK:n mainoksissa se, että niissä on jämähdetty menneeseen. Ehkä ennen rikkaat porvarit olivat mässäileviä sikoja, mutta nykyään juuri varakkaat ovat niitä, joilla on mahdollisuus syödä terveellisesti ja pitää huolta itsestään - ja se erottaa rikkaat köyhistä. Lieköhän SAK kuullutkaan terveyseroista tai ymmärtänyt, mitä sillä tarkoitetaan?
Tai miksei mainoksessa olisi voinut esiintyä rikas bisnespomo, joka ilmoittaa siirtävänsä tuotannon Kiinaan ja irtisanoo yrityksensä työntekijät? Sekin olisi osunut lähemmäs nykypäivän totuutta...
No, kaikkein eniten kuitenkin kismittää se, että puolueet keskittyvät nyt toisten puolueiden tai mainosten haukkumiseen, sen sijaan, että yrittäisivät tuoda vaalikeskusteluun edes jotain substanssia. Mutta ehkä on niin, että jos omilla saavutuksilla ei voi juurikaan kehua, on helpompi huudella, että ainakin olen parempi kuin tuo ja tuo ja tuo ja voi hyvänen aika, katsokaa nyt tuotakin... :)
Vaali-iloa toivottaen ja vaaleja ei-ihan-sivusta seuraten, Liisa

12:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Asiallista on myös se, että vastakkainasettelun aika tosiaan ei ole ohi. Tai sillä lailla se ehkä on, että sitä vastakkainasettelua ei enää tarvitse tehdä. Riittää, kun vihjaa, että semmoisesta on puhuttu ja sitten jo voi suuren kohun saattelemana vetää suunnitelman pois, jolloin mainostoimisto jää nuolemaan näppejään, kun mitään julkaistavaa ei koskaan ollutkaan.

Itse voidaan (blogin henkeä seuraten) seuraavana päivänä paistatella palstoilla voittajana (ja samalla annetaan vastapuolellekin mahdollisuus päteä ja loistaa).

Joka tapauksessa: eräänlaista lähiövastakkainasettelua voi käydä haistelemassa Soinin vaalitentissä, jossa MTV3:n paljon kohutut moniosaajat haastattelevat Halmetta, joka on pukeutunut Soiniksi. Siltä se ainakin näyttää.

Tässä siis: http://www.youtube.com/watch?v=ICG4qXh8kys huomatkaa myös osa II.

2:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

On se vaan niin kurjaa, kun iPod ei toimi. Samalla lailla on kurjaa, että bensiinin hinta on jo vuosia ollut korkea, koska oma Mersun V8 vie niin tuhottomasti polttoainetta.

Väkisin tulee mieleen, että tässä blogissa nostetaan erilaisia epäkohtia esille ja taustalla myhäillään, kuinka itellä on asiat hyvin.

Mitä seuraavaksi? Strutsia Töölöntorin nurkkaravintolassa? Loskaa... hah. Ei sitä taksiin astellessa ehdi huomata.

2:09 PM  
Blogger asiaa said...

Kiitokset Janille ja Liisalle (ja miksei muillekin) kommenteista. Hyviä pointteja. Kaikilla. Tavallaan.

Silti pitää kysyä, että kalahtiko kalikka loppujen lopuksi maaliinsa, kun koira älähti näinkin lujaa. Tästä esimerkkinä vaikka perheyrittäjien liitto. Ilman heidän älähdystään en usko monenkaan assosioineen tuota mainosta juuri perheyrityksiin.

Mut joo, Perlos-viittaukset olisivat olleet ehkä enemmän tätä päivää. Lohtanderin kanssa. Ehdottomasti.

Liisan mainitseman ärsytyksen vaalikampanjoiden sisältököyhyydestä jaamme kyllä. Esa Suominen kirjoitti tästä omassa blogissaan erittäin hyvin, suosittelemme lukemaan: http://esasuominen.blogspot.com/2007/03/vellihousut.html

2:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Luetaan niitä puistojen vaalimainoksia ja jaksetaan niitä töhriäkin. Ainakin Aurajoen päällä olevat mainokset olivat parin puolueen osalta aika täynnä viiksiä, pk-seudulta en ole vielä ehtinyt spottamaan telineitä.

3:30 PM  

Post a Comment

<< Home