28.6.07

Tyhmyyden sietämätön keveys

Tunnettu(?) europoliitikko Henrik Lax (r) on vihdoin toipunut veret seisauttaneesta presidentinvaalitappiostaan ja siitä seuranneesta sadan vuoden yksinäisyydestä. Vai hiljaisuudesta. No kumpi nyt on parempi. Tämä ei ainakaan.

Nuuskan vaatiminen vapaaksi koko EU:n alueella
ei ehkä osoita sitä älykkyyttä, jota tältä arvostetulta(?) poliitikolta olisi voinut odottaa. Saatika perusteet. "Ehdotuksemme tarkoitus on tarjota tupakoitsijolle vähemmän terveydelle vaarallinen vaihtoehto". Nuuskahan aiheuttaa todistetusti vain suuontelon, nenän ja nielun syöpää. Sen lisäksi tietty tulevat nuuskan raskasmetallit ja sen aiheuttamat suu- ja iensairaudet.

Nuuskan myynti kiellettiin aikanaan EU:ssa 1992 Maailman terveysjärjestö WHO:n suositusten perusteella. Suomessa se kiellettiin 1995, kun liityimme EU:n jäsenmaaksi. Ja nyt kun Laxin mukaan arvostettu(?) Lancet-lehti on sitä mieltä, että nuuska on vähemmän vaarallisempaa, kuin tupakka, niin halleluja! Eli jos marijuana on terveydelle vähemmän vaarallista, kuin heroiini, niin... Ja sehän on totta, koska se luki arvostetussa internetissä. Ja ehkä muuallakin jopa.

Ja niin, nuuska sisältää vain 20 kertaa enemmän nikotiinia, kuin tupakka. Eli mahdollisuudet saada uskollisia käyttäjiä ovat paljon tavallista tupakkaa suuremmat. Paljonkohan Laxille ja kumppaneille on maksettu tästä?

Jottei totuus unohtuisi, niin onhan se niin satanan mageen näköistäkin. Miettikää.

2 Comments:

Blogger kamsau said...

Jep.

Mutta eipä ole Henkka yksin.

http://www.su.fi/sve/nyheter/
nyhetsarkiv/artikel-7695-4976.html

10:24 PM  
Blogger asiaa said...

Hohhoijaa.

SU:n puheenjohtaja selittelee asiaa vielä omassa blogissaan. SU ei halua kenenkään aloittavan nuuskan käyttöä, mutta haluvat silti helpottaa sen saantia? Nuuskaa pitää saada myydä, koska tupakkaakin saa. Olisikohan tätä "tasa-arvo-ongelmaa" voinut lähestyä myös jostain toisesta päästä?

2:22 PM  

Post a Comment

<< Home