9.5.07

Valintojen aika

OAJ ja Talentia tekivät tänään oman ratkaisunsa neljän AKAVAn puheenjohtajaehdokkaan välillä. Eipä ollut yllätys, sillä huhujen mukaan Viljanen (ei siis se, jonka Ohrana murhasi) ja OAJ:n Kangasniemi olivat tuossa keväällä jo pari viikkoa pohjoisessa (enkä sitten kysynyt, että kukas maksoi). Ja mikäs olikaan tulos. Jotenkin tekisi mieli kysyä ääneen, että mitä OAJ tästä kaikesta luulee saavansa? Näinkö paljon haluavat takaisin menneeseen aikaan? Ehkä AKAVAn joissakin liitoissa ollaan nyt vähän hiljaisempia niiden hakaniementoimintavat-kommenttien kanssa. Kateuttahan se loppujen lopuksi oli. Näköjään. Mutta 40%(?, näin väittivät uutisissa) äänistä ei tietenkään ole enemmistö. Ratkaiseva osuus kuitenkin. Hassua on, etteivät YTN-liitot pääse yhteisymmärykseen keskenään, vaan antavat OAJ:n kerätä kaiken kunnian ja päästävät Kangasniemen "kuninkaan tekijäksi", kuten hän itse asian vaatimattomasti ilmaisi.

Muutkin ihmiset ovat näköjään pikkuhiljaa valintojen edessä. Internetissä kerrotaan eräästä tutusta (siis minulle, teistä en tiedä) ylioppilaskuntapampusta seuraavaa: "Tiistaina aamulla tapasin vihreiden toiminnasta kiinnostuneen nuoren kaverin. Erinomaisen fiksun oloinen mies olisi hieno vahvistus ja saisi varmaankin paljon aikaan." Jossain helsinkiläisessä Belly-ravintolassa pidetyissä pre-vaalibileissä, ko. henkilöä pidettiin jo ns. varmana tapauksena, lupailtiin vaalipäällikköjä jne. Toisaalla tämä sama tyyppi kävi muutaman tunnin verran juttelemassa yhden entisen(?) ylioppilasvaikuttajan kanssa. Ja näkivät uudemmin vielä rautatieasemallakin. "Piireissä" tiedettiin pojan liittyvän hetkenä minä hyvänsä.

Onhan se toki hauskaa, että ihmiset ovat haluttuja. Jopa puolueisiin. Mutta välillä Suomi on niin pieni maa. Ja mihin jäivät porvarit?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Joo. ja Viljanen ei edes ole AKAteemisesti koulutettu. AKAVAn puheenjohtaja ilman sitä on kuin paavi ilman... kasukkaa.

9:10 AM  

Post a Comment

<< Home