11.5.07

Happamia, sanoi...

Tamyn ex-pj Aksu Piippo avautuu uusimmassa Ylioppilaslehdessä vielä kerran SYL:n koulutuspoliittisen sihteerin valinnasta. Tietenkin hän on nerokkaasti yrittänyt naamioida kirjoituksen yleiseksi kritiikiksi SYL:a ja ylioppilasliikettä kohtaan, mutta kalkkiviivoilla paketti hajoaa käsiin ja Piipon on pakko alleviivata juuri tätä kopo-sihteerivalintaa. Ja tietty syyttää siitä demareiden salaliittoa. Sehän on vähintään muotia (kokkareiden mustamaalaus on jo niin passé).

Jännää on, että Piippo (vihr.) unohtaa aktiivisesti sen tosiasian, että SYL:n hallituksessa on vuonna 2007 vain yksi demari. Yhdellä äänellä kuutta vastaan on vaikea tulla presidentintekijäksi. Varsinkaan, kun tämä hallituksen demari ei ole Lasse Lehtinen. Mua oikeasti ihmetyttää, että mistä kumpuaa tämä suuri olettamus jostain demareiden ylivallasta. Jos jossain on edes häivähdys punaista nostavat muut kätensä pystyyn ja peli on selvä? Väittääkö Piippo oikeasti, että ihmiset eivät kykene omakohtaiseen mielipiteen muodostamiseen? Jos tosiaan näin on, niin whatta hell.. valitaan demareita tästä ikuisuuteen kaikkialle ja hattuaan myöden.

Muuten, jos valittu sihteeri ei olisi ollutkaan demari, olisiko Piippo (tai muutamat muut) yhtä vihainen?JK. Josko vaan laittaisimme tämän älyllisen epärehellisyyden (ja ehkä orastavan katkeruuden) piiloon kaukaiseen unohduksen maahan. Ulkona paistaa kevät.

4 Comments:

Blogger Aksu Piippo said...

Aikaisemmassa tämän blogin kirjoituksessa väitetään, että "voittajan kyseenalaistaminen on perseestä".
Miten niin? Kysehän on kuitenkin poliittisesta päätöksestä, joka täytyisi perustella poliittisin argumentein. Ja kaikki tällaiset valinnat voidaan tietenkin perustella mihin suuntaan tahansa. Mutta tämä metakeskustelu tuottaa ainoastaan yhden kysymyksen: Eikö SYL:n hallitusta siis saa kritisoida?

Mitä tulee mielipidekirjoitukseeni Ylkkärissä, en ole syyttänyt demareiden taikka kenenkään muun salaliittoa. Olen ainoastaan ihmetellyt vuosia jatkunutta rekrytointikäytäntöä, jossa työkokemuksella ei näytä olevan mitään merkitystä, ja valittujen sihteerien taustoihin liittyvät kysymykset ovat kyllä mielestäni perusteltuja.

Henkilökohtaisella tasolla asia ei voisi kiinnostaa vähempää. En ole ollut hakemassa SYL:n sihteerin paikkoja. Kuvittelen kuitenkin eläväni demokratiassa, ja SYL:n jäsenjärjestön jäsenenä minulla on oikeus esittää mielipiteitäni rahoittamani yhdistyksen toiminnasta. Jos tämä on sävy, jolla riviopiskelijan kritiikkiin vastataan, olen melko pettynyt liiton hallituksen jäsenen viestintään. Mutta olenhan sentään jo iso poika.

9:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ottamatta kantaa mihinkään, ni kysysin, et eihän tää mikään SYL:n hallituksen blogi oo? Tai ainakin siis oon ihan lukenu tätä muuten.

6:01 AM  
Blogger asiaa said...

On aina hauskaa, että näitä kirjoituksia kommentoidaan kännissä tai muuten vaan.

Sitoutumattoman avoimen oikeuden puolesta puhuminen on aina muotia, asia ja siihen johtaneet seikat toisarvoisia. Meidän tarkoituksemme oli kuitenkin lähinnä muistuttaa ihmisiä lähdekritiikistä. Ehkä kaikkia kuulopuheita ei pitäisi aina uskoa, vaikka se niin kivaa (ja kirjoittelujen kannalta tarkoituksenmukaista) olisikin.

Ja onko kukaan muuten huomannut, että SYL:oon on aika usein valittu sihteereiksi ihmisiä ilman sihteeritaustaa. Jännittävää. Ehkä jopa ei-avointa-poliittista-sika-peliä.

Korjattakoon nyt Piippoa vielä sen verran, että SYL:n hallituksella ei ole juuri mitään tekemistä tämänkään blogin kanssa. Samokin osuutta emme kommentoi.

1:01 PM  
Blogger Aksu Piippo said...

Ookoo. Olin väärässä. Ei siis SYL:n hallituksen jäsen.
Esitänkin täten kommenttini viimeisen kappaleen toiseksi viimeistä lausetta poistettavaksi. Samoin esitän, että se korvataan lauseella "On muuten melko outoa, että anonyymi munapää käy tällä tavalla henkilökohtaisesti vittuilemaan."
PArempi maailma (teille) ei löydä luoksenne, kun se ei tiedä kuka/keitä siellä on.

8:49 PM  

Post a Comment

<< Home