27.3.07

Pulinat pois, media on puhunut

Koko syksyn ja kevään on ärsyttänyt (itseasiassa enemmänkin, kuin vaan sitä, mut mua pyydettiin välttämään kiroilua..) Antti Kaikkosen ja muiden syksyn 2006 opintoraha-aloitteen allekirjoittaneiden kansanedustajien saama negatiivinen julkisuus, joka on usein ollut silkkaa ajojahtia. Tuntuu mahdottomalta ymmärtää sitä katsantokantaa, että hallituspuolueiden nuorten kansanedustajien olisi pitänyt kaatua saappaat jalassa. Lokaa on työnnetty heidän päälleen laajalla rintamalla niin "valtamediassa", kuin opiskelijalehdissäkin. Vastineisiin tai vastalauseisiin ei ole juuri mahdollisuuksia annettu. Miksi pitäisi, kun neljäs valtionmahti hoitaa.

Seura-lehti ei julkaissut mielipidekirjoitustani, koska palstan editoija oli kuulemma lomalla. Opiskelijamediassa Anttia ja kumppaneita pidettiin opiskelijat pettäneinä luopioina. Esim. Polyteekkariin, jossa Antti otsikoitiin "takinkääntäjäksi", en saanut laittaa vastinetta ennen vaaleja. Mielipidesivu oli kuulemma jo taitettu.

En ole aikaisemmin juuri jaksanut niitä blogeja, joissa jengi julkaisee jokaisen kolumninsa ja muun kuivan lehtikirjoituksensa. Ihan siitä syystä, kun ne eivät ole hauskoja, eivätkä mielenkiintoisia. Mutta silti nyt taidan tehdä poikkeuksen ja laittaa Seuraan tarjotun kirjoituksen tähän. Ihan vaan muistuttaakseni kaikkia (kahta? kolmea?) lukijoita faktoista. Siitä, mitä todella tapahtui viime syksynä.

***

Kaikkosta ja muita nuoria kansanedustajia parjataan syyttä!

Seuran numerossa 7/2007 Vaaliasiamies kommentoi opiskelijoiden opintorahatavoitetta. Vaaliasiamiehen jutusta saa sen kuvan, että nuoret kansanedustajat Antti Kaikkonen (kesk), Säde Tahvanainen (sd), Satu Taiveaho (sd), Mikaela Nylander (r), Pertti Salovaara (kesk), Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Susanna Rahkonen (sd) olisivat tehneet budjettiesityksen opintorahan korottamisesta vain kerätäkseen poliittisia pisteitä. Näin ei mielestäni missään tapauksessa ole.

Tilannetta opiskelijajärjestöissä läheltä seuranneena tiedän, että nuoret edustajat tekivät tässä asiassa hartiavoimin töitä saadakseen puolueidensa johdon opintorahatavoitteen taakse. Näin ei valitettavasti käynyt. Kaikkonen ja muut nuoret kansanedustajat ovat saaneet budjettialoitteesta ja opiskelijoiden tukemisesta jo aivan liikaa lokaa niskaansa, niin omista puolueista kuin mediastakin. Nyt olisi jo korkea aika tunnustaa, että ilman Kaikkosen ja muiden aloitetta ei opiskelijoiden opintorahan korotus olisi koskaan saanut niin suurta julkisuutta, kun se viime syksynä sai.

***

Oppositiopolitisoinnilla on maailmassa oma merkityksensä. Mutta silti en ymmärrä tämän tyyppisen kannanoton tärkeyttä. Tarkoitus ei mielestäni pyhitä keinoja. Ei edes eduskuntavaaleissa.

Rahkonen ja Tahvanainen tippuivat eduskunnasta. Kiitoksena opiskelijoiden puolesta taistelemisesta? Toivottavasti ovat heitä parjanneissa tahoissa ja mediassa (varsinkin opiskelijalehdissä) onnellisia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home