19.2.07

Vaarallinen internetti

Milloin se paljon puhuttu tietoyhteiskunta tekee sen paljon puhutun vallankumouksen? Huomenna vai eilen?

Netissä jengi on osallistunut aktiivisesti kansalaiskeskusteluun jo vuosia. Hyvässä, pahassa ja kaikessa siltä väliltä. Ei liene enää Suomessakaan poliitikkoa, joka ei olisi kuullut YouTubesta (meneekö mainokseksi?). Tai no, mitäs sekoilen. Sellaisia kyllä riittänee, sillä mitä jollain tietoyhteiskunnalla on merkitystä, kunhan vain eläkkeet juoksevat Tuupovaarassa. (pelottava on muuten se hetki, kun tulee se eläkeläissukupolvi, jolla on ajan lisäksi osaamista käyttää nettiä tms. aktiivisesti).

Mutta, kuten tiedämme, netissä on kaikkea. Tarkoituksellisesti ja varsinkin ilman tarkoitusta. Juorut, totuudet, valokuvat, videot, you name it... Helppoa. Surullista. Ja, ah niin ihanaa.

Ohjaavatko nämä nettijutut sitten äänestyskäyttäytymistä? Ehkä. Kuuluisin esimerkki viime syksyltä on republikaani George Allenin ”macaca”-kohu.

http://www.youtube.com/watch?v=r90z0PMnKwI

Mutta osataan sitä täälläkin. Mallia näyttää ensimmäisenä (vanha juttu jo sinänsä) Kokoomus. Aineksia ei taida kyllä olla ihan samanlaiseen kohuun.

http://www.youtube.com/watch?v=MHdHTyrOgPI

Miten Demareiden me-minä-kampanja tästä hyötyy? En tiedä. Virginiassa Allen ei päässyt läpi.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Näinkin sitä nettiä käytetään:
http://www.myspace.com/annisinnemaki
Jeejee, minäkin hurahdin Myspaceen, vaikka en siellä itse edes ole.

Ja näin:
http://webbinetti.net/kyllikyky/
Heh :).

Vaaliterveisin,
Liisa

4:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

YouTube on erinomaisen tehokas ja halpa keino saada julkisuutta. Samoin kuin esim. Tony Halme otti näyttävästi lavan haltuun pari vuotta taaksepäin.

Konsteja on monia, oleellista on olla suu auki, kyllä ne sanat sieltä tulevat. Olivatpa ne sitten "minä" tai "me".

Se muuten oli erinomainen veto se Kokkareiden vaalikampanja, jossa matkittiin SDP:n värejä ja jossa oli kuvat siitä, minkälaisilla autoilla kummankin aatteen ihmiset joutuvat tulemaan toimeen. Demarit kansoittavat joukkoliikennevälineitä (mikä siis on luonnollista, koska ovat ensimmäinen puolue, jolla oli ympäristöohjelma) ja Kokkarit ajelevat kunnon yksityisautoilija-hengessä limusiineilla. Siinä voi sitten ratin takaa tööttäillä ärsyttäväksi katsomiaan työväen edustajia kohti ja toivoa, että julkinen liikenne vietäisiin kokonaan maan alle. Tulisi vaan tuttuja vastaan.

9:41 PM  
Blogger asiaa said...

Siis? Ei tajua tätä viimeistä kappaletta ihan... Olkoon tämä osoitus taisteluparin älykkyydestä osa 14.

10:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

taitaa puhua siitä kokkareitten vastauksesta tai siitä vaalisivustosta, jossa on noita demarien juttuja väännelty. Se sivu löytyy täältä.

10:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

No en tiedä tarkottiko toi kokoomusnuori jotenkin nurinkurisesti sitä, ainakin täällä pohjoisessa, ollutta jatkoa sille demareiden kamppikselle.

Siinä oli punaisella pohjalla linja-auto ja sinisellä joku limusiini. Ajatuksena (mun käsittääkseni) oli asettaa vastakkain joukkoliikenne ja yksityisautoilu. Tossa vaan on väitetty sen olleen kokkareiden tekosia.

Aika sekavaa tekstiä...

11:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kyllä se Kokoomus sit pääsi sen jenkkien tasolle. Vittu mitä toimintaa...

http://www.youtube.com/watch?v=vzkGDrKD8js

Ainakin tiedän, et mitä en äänestä.

7:20 PM  

Post a Comment

<< Home