18.2.07

Miesten ja naisten maailma - eri ulottuvuudet?

Uusin Tulva antaa naispoliitikkojen arvella artikkelissaan, että jos eduskunnassa olisi enemmän naiskansanedustajia, niin päätökset olisivat sosiaalisempia, energiankulutukseen suhtauduttaisiin säästäväisesti ja talous nähtäisiin välineenä itseisarvon sijasta. Samaan aikaan toiset kansanedustajamiehet soittelevat mediaan ja pyytävät tilaisuutta tulla kertomaan miten on käyttänyt prostituoidun palveluita, kuinka naisia tulee kohdella (nyrkki) ja miksei yhteen naiseen pidä jäädä kiinni (tulee vaan poliittista haittaa).

Mitkä päätökset olisivat menneet sitten toisin? No, prostituutio olisi luultavasti kriminalisoitu kokonaan ja tukipalveluihin olisi suunnattu resurssia. Hedelmöityshoitolaki olisi mennyt läpi sukkana ja niin, että sijaissynnytys olisi sallittu. Puhemies ei olisi ärjynyt vihreille takaisin, koska olisi ollut nainen. Suomen kilpailukykyä vahvistettaisiin suuremmilla valtionavuilla koulutukseen, naisten ja miesten palkkojen epätasa-arvo olisi noussut tupoon ykkösteemaksi...

Ajatusmalli siitä, että maailma on nyt miesten käsissä ja naisten tulee sopeutua siihen menestyäkseen, on niin monimutkainen, että tultuu välillä vaikealta allekirjoittaa se, vaikka sen uskonkin. Mutta kun ajattelen naisten "pikavoittoja" eli kaikkia niitä haastattelua, tissikuvia ja tekemisiä, joilla haetaan menestyspiikkiä, väistämättäkin epäilen, että rehellisyys itselle on taas vähän hakusessa. Missä ovat miesten vastaavat naurettavuudet? Joku El Divo ja Hunksit ovat ainoat naurettavuuden rajamailla olevat miesryhmät liehittelemässä naisia, mutta heistäkään ei ole nähty kamansekaisia yökuvia.

Ennen kuin kukaan ehtii kommentoimaan, tämä on vapaa maa ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kysyntää löytyy, joten aina löytyy joku joka siihen vastaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home