18.2.07

Kirkko jo tulevaisuutta

Eilinen Hesari ilostutti Nimiä tänään -palstallaan (ja miksi ihmeessä juuri lauantain numerot ovat ehdottomasti Hesarin parasta antia? Rennon letkeitä, asioissa osuvia ja mielenkiintoisia.. Oh well..). Kirvespappi Markku Suokonautioon moni on tutustunut viime aikoina: hullu pappi riehui kirveen kanssa saarnatuolissa, sai potkut ja kansanliikkeen taakseen.

Hearin haastatteluun hän oli saapunut intiaaniasussa (koska oli tulossa teematapahtumasta, tietysti!), muttei suostunut poseeraamaan siinä, olisi kuulemma loukannut Amerikan alkuperäiskansoja. Jo tässä vaiheessa haastattelua olin totaali myyty. Siis lisää näitä miehiä!! Lisää tällaista minunkin seurakuntaan, mikä se ikinä olikaan...

Haastattelun jälkeen palautuminen todellisuuteen tuntui melko kylmältä. Suokonautio on valopilkku yhä harmaantuvassa kansan kirkossa. Tavalliseen, vastuullisen nuoren tapaan syytän ensimmäisenä itseäni, kun en ole ollut riittävän aktiivinen kirkollisasioissa, jotta olisi saatu aikaan ihan oikeaa vastapainoa yhä vanhoillisemmaksi muuttuvaan kirkollispolitiikkaan. Vanha vitsi siitä, että ev.lutissa vanhoillisimpia ovat kirkkohallituksen maallikkojäsenet, ei ole enää vitsi (olkoon todisteena vaikka viime kesäinen kirkkohallituksen "salainen" varoituskirje seurakunnille 6.6.2006 päivän vaarallisuudesta). Sinnikkyys on tuottanut voiton vanhoillisille, kun ei enää nuoria kiinnosta.

Vaan onko sama edessä täällä reaalimaailmassa? Eletäänkö kirkossa sitä todellisuutta, joka edustuksellista demokratiaa ja sitä kautta Suomi-neitoa odottaa tulevaisuudessa? Ne äänestää ketä kiinnostaa ja koko ajan yhä harvempaa (ja vanhempaa) kiinnostaa. Onko meilläkin vuonna 2020 kokoelma suurten ikäluokkien eliitti-eläkeläisiä istumassa eduskunnassa ja määräämässä poliiseja lain voimalla vartioimaan vaikka lakkiaisia? Haihattelemassa Kekkosen perään, vaikka Venäjä olisi jo hajonnut? Uskomassa, että ilmastonmuutos on pelkkä kauneusvirhe tilastoissa ja tilastot valheellisempia kuin emävalheet? Ehkei olekaan ihme, että yhä useampi nuori katoaa virtuaalimaailmaan, kun ei kestä olla täällä reaalipuolella.

Siunausta, Markus Suokonautio - vie mut baariin. Mennään puhuu Jumalasta!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home