24.1.07

Miksi nuoret saavat erikoiskohtelua?

Eläkel.. anteeksi, seniorikansalaiset ovat ovelia. Viimeisin todiste tästä lienee tämän (ke 24.1.) aamun Helsingin Sanomat. Edellisessä blogimerkinnässämme puhuttiin erkkolaisten vaikutusvallasta. Vaikutusvallasta näyttää tulevan nopeasti mielivaltaa. Puheissa (melkein sama sana) ja teoissa. Tästäkin lienee viimeisin todiste aamun Hesari. Tai sitten erkkolaisetkin ovat vaan ovelia. Hajota ja hallitse. Ja hämmennä.

Mielipidepalstalla kritisoidaan otsikolla ”Miksi nuoret saavat erikoiskohtelua?” Oikeusministeriön (ja Allianssin) organisoimaa nuorten äänestysaktivointikampanjaa. Argumenttina käytetään tietenkin negatiivista ikäsyrjintää. Eli miksi yritetään aktivoida niitä, jotka eivät ole ennen äänestäneet, eikä meitä, jotka olemme äänestäneet aktiivisesti viimeiset 40 vuotta.

Eikä siinä vielä kaikki. Todisteena oveluudesta (vai mielivallasta?) on se, että puolet mielipidekirjoituksesta kuitenkin käsittelee eläkkeitä ja sitä surullisen kuuluisaa taitettua indeksiä. Tiedättehän, sitä indeksiä, joka on täysin eläkkeensaajien omaa etuoikeutta. Varsinkin retoriikassa.

Oi aikoja, oi tapoja?

Tällainen riman alitus melkein vetää vertoja kesäisille, nimimerkeillä kirjoitetulle sukulaisvierailu-kirjoituksille. Tämähän on suoraan verrattavissa siihen, kuin jos me kirjoittaisimme puolustusmäärärahojen lisäämisestä (as if!!) ja puolet kirjoituksesta vaahtoaisikin opintorahan puolesta. Niin, mitäs tässä mussutamme. Miksemme kirjoita?

Riot to the streets?


JK: Samaisella mielipidepalstalla ensi kertaa äänestävä lukiolainen kirjoitti, että nuorille tarvitaan lisää tietoa heidän vaikutusmahdollisuuksista, juuri eduskuntavaaleihin viitaten. ”Jos ote päätöksentekijöiden ja nykynuorten välillä rakoilee nyt, tulevaisuudessa välille on voinut kuroutua jo kuilu”. Niinpä niin, jos vanhustenhuolto poliittisena asiana ei kiinnosta nuoria nyt, niin turha siis kampanjoida sen puolesta, että se kiinnostaisi tulevaisuudessa?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Itseironiat sikseen ja töihin siis? :)

5:05 PM  

Post a Comment

<< Home