26.1.07

Lapsia hankkimaan

Mun mielestä on aika erikoinen yhtälö, että samaan aikaan seksiteitse tarttuvien tautien tartuntojen määrä kasvaa, mutta lapsia ei silti synny lisää. Okei, myös abortit on lisääntyneet ja "katumuspillereitä" saa ilman reseptiä, jos on alle 15-vee. E-pillerit on perussettiä ja vaikka itseään huijaisi syömään niitä pitääkseen kuukautiskierron kohdallaan, taitaa sekin käyttö lisätä kondomin unohtamista. Koska HI-virusta pahempi riski tuntuu olevan solujen jakautumisen alkaminen kohdussa. Mutta silti. Eikö edes vahingossa voisi jokunen taavetti tähän maahan syntyä, kun sitä seksiä tunnutaan harrastavan kuitenkin ihan mukavasti määrältään?

Tähän päivää on kietoutunut erikoisella tavalla lasten hankinta usealla eri tavalla. Aamulla haastateltiin päivähoidon perustehtävästä. Iltapäivällä puhuttiin kotihoidonlisästä. Myöhemmin kuulin hormonihoidoista 70-80-luvulla. Sporassa nainen kertoi tutusta, joka ei ruokkinut lapsiaan, kun teki niin tiiviisti töitä iltaan myöhään.

Päätinkin terapeuttisesti avautua blogiimme lasten hankinnan helvetistä. Omassa mittatikussani lasten hankinnan helvetissä alimmaisessa kerroksessa eivät lymyä yli-innokkaat sukulaiset. Enkä aio trendikkäästi, menestystä uhkuen näristä kaikesta elämän aikana (ennen lapsia) tehtävästä tiedän-että-elän -suorituksista.

Eka askel helvettiin alkaa siitä, kun myöntää itselle, että (omat) lapset olisi oikeestaan aika mukava juttu. Valuminen yhä syvemmälle jatkuu, kun katselee kalenteria, ajattelee elämää puolen vuoden etappeina ja pohtii missä välissä voisi synnyttää. Pitääkö olla valmistunut? Entä vakituinen työ? Parisuhde? Brasilian reissu ja viidakkoyö koettuna? Tutkinto? Parisuhde? TUTKINTO? "2Do ennen lapsia" -listassa on kymmenen kohtaa, mutta vähitellen alkaa luopumaan niistä. Lasten hankinta ilman tutkintoa se vasta hc juttu olisi! Ja millainen seikkailu ja selviytyminen! Kyllä olisi haluttu työmarkkinoilla, kun olisi jo lapset ja nii-in kyvykäs organisoitumaan. Ja juuri silloin on vajonnut syvälle lasten hankinnan helvettiin, koska tässä kohtaa alkaa tavoitteen toteutus.

Harvassa ovat ne, jotka ovat tasaisessa hetero-suhteessa, juuri vasta ehtineet jättämään ehkäisyn pois ja nuoria ilman sukulaisten painostusta, kun tärppää ekalla kertaa ja syntyy pikku-prinsessa kolme kiloa, 51 senttiä. Useammalle parille lapsen hankkiminen on kuitenkin kuumemittarin, sinnikkyyden ja potenssin yhteistyötä. Aamuisin nainen mittaa ruumiinlämmön ja jos se on kohdallaan, niin herätetään mies hommiin. Tieteellisesti treffiaikaa munasolulle ja siittiölle tavata on 48 tuntia ennen kuolemaa, mutta todellisuus on yllätyksellisempi. Onneksi.

Harjoituskausi voi olla pitkä, vaikka kotioloisa olisi mahdollista tulla raskaaksi. Mutkia matkaan tuo endometrioosi tai alhainen siittiöpitoisuus. Jos ilman endometrioosia peli oli kuumemittari-mies-raskaaksi, niin tämän "sairauden" kanssa voi joutua leikkaukseen-toipuminen-kuumemittari-mies-uudestaan-eih -peliin. Jos syö e-pillereitä, niin estää endometrian kasvun, mutta ei tule raskaaksi ja ilman pilleriehkäisyä tulisi muuten raskaaksi, mutta endometria peittelee paikat. Tässä kohtaa luovutti eräs pariskunta ja jätti lopputuloksen Luojan harkintaan. Luojalla on ollut vissiin muita kiireitä.

Mutta kaikki eivät luovuta. Syödään hormooneja vuosia, vuosia, vuosia. Tullaan hulluiksi, elämä pyörii raskaustestien ympärillä, hormonit menee vuoristorataa. Jos oikein yrittää, voi saada koeputkihedelmöityksen. Tai kaksoset. Tai kantaa kohdussa useampaakin sikiötä, mutta osa niistä silloin abortoidaan.

Jos lasten hankita ei ole helppoa hetero-suhteessa, niin se on valovuoden päässä muilla kuin heteropareilla. Naispareilla kotiharjoituskausi ei tuota kuin hetkellistä mielihyvää, mutta lapsia ei sillä saa. Muovipipetillä ruiskuttaminen vaatii aina halukkaan miehen runkkaamaan mukiin ja neuvottelut lapseen ja lapsen oikeuksista. Puhumattakaan todistusta terveydestä! Jos ei ole miestä taikka on terveysongelmia, niin lesbo pistetään jonon hännälle odottamaan luovuttajaa klinikoilla. Heterot priorisoidaan ja sitten tulevat muut.

Vaikeimmassa tilanteessa lasten hankinnassa ovat miehet. Raskaaksi ne eivät tule eikä adoptoidakaan saa. Sijaissynnytys on laitonta. Paitsi yksi mies Suomessa on kuulemma onnistunut adoptoimaan yksin. Yksi! Ja sekin varmasti kirkkoon uskova hetero. Voi olla, että hevetti on jopa kuumempi miehille lasten hankinnassa.

Joten siis - why oh why - lapsia ei voi hankkia 2-kymppisenä? Tai adoptoida helpommin? Onko tämä umpikuja paskainen nauru yläkerrasta - kun valkoiset Eloveenat yrittää liikaa?

Arvatkaa muuten miten joillekin lapsille kerrotaan lasten tekemisestä, jos perheessä ei ole perussettiä vanhemmista, miestä ja naista? No, kaksi siementä yhdistyy, kun toinen siemen viedään äidin jalkojen väliin tapaamaan toinen siemen. Kaikilla ihmisillä on jompi kumpi siemen. Söpöä!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Mielestäni lapsien hankkimisen filosofiasta on tärkeää käydä keskustelua lähtien juuri tuosta mainitsemastanne sosiaalisesta puolesta (opinnot, talous, "haluun vielä olla teinix").

Mutta näin heteronäkökulmasta myös lasten hankkiminen muussa kuin heterosuhteessa on varsin mielenkiintoinen silmien avaus. Omat päällimmäiset huolet kun helposti (siis kun tämä tilanne nyt on jotenkin ensin aikaansaatu) ovat lähinnä sitä, että miten niitä nyt ei syntyisi. Ei sitä tule kovin helposti mietittyä asiaa pintaa syvemmältä, ts. mitä se vaatiikaan tositilanteessa vaikka lesbopariskunnilta.

Pääministerin mainostamat vauvatalkoot ovat toisinaan suuremman kiven takana, kun Matti toivoisi. Valtion lienisi syytä tilannetta helpottaa... oman etunsa nimissä.

6:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=xWkZ_StRjU0

8:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tulipa vaan mieleen, että eikös "katumuspillereitä" saa reseptivapaasti kuka tahansa, eikä vaan jutussa mainitut alle 15-vuotiaat.

Tietämättä siis nykytilannetta tarkemmin...

4:01 PM  

Post a Comment

<< Home