1.2.07

Päässälaskua

Taloudellisuus ei voi olla sosiaalipolitiikan ainoa lähestymistapa, sanoi Kansaneläkelaitoksen tutkimusprofessori Katri Hellsten tänään Sosiaali- ja terveysministeriön Terveys2015-seminaarissa. Onneksi näin ei useimmiten ole. Vielä. Miksi siis sosiaalipolitiikan ongelmiin halutaan aina löytää mahdollisimman halpoja, jopa ilmaisia, ratkaisuja. Tämä näkyy ehkä parhaiten paikallaan vellovassa opintoraharatkaisussa: tärkeä asia, mutta aivan liian kallis! Miksei opiskelijaliike voi esittää mitään halvempaa?

Rakkaat kansanedustajat, sellaisiksi haluavat ja muut valtakunnan suurvisiirit: kuinka monta kertaa olette kuulleet ilmaisista tiehankkeista tai edullisista puoluetuista? Entäs jos rakentaisimme siltoja vain puoleen väliin saakka, niin saisimme alkupäistä aina mahdollisimman kestäviä? Eikä rahaakaan menisi, kuin puolet ehdotetusta summasta.


JK: Tämä merkintä on tehty suoraan seminaarista Paasitornista. Eläköön langaton yhteiskunta!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

No saakuta... ottaa kyllä päähän mitä enemmän asiaa miettii (vai johtuuko vain rajallisesta kapasiteetista).

Mutta ei oo taidettu joo puhua edullisista teistä (paitsi opiskelijoista puhuttaessa) tai halvoista silloista. Se vaan on niin, että tiehankkeen torpedointi vetäsi takajaloilleen (lakkoherkkien Ahtaajien lisäksi) valtavan määrän autoilijoita ja varmasti myös kyseisen kunnan valtuuston ja naapurit talikoineen.

Voisiko opiskelijakenttä ottaa tästä jotenkin mallia? Siis vanhaan kunnon Sun-Tzu-tyyliin hyökätä takaisin toisen puolen omilla aseilla. Kyllä opiskelijoissakin riittää isoja ja karuja tyyppejä. SYL vaan sanoo päättäjille, että:

"Tossa nyt on sataseittemänkymmentä yli satakilosta karvasta äijää (tasapuolisuuden nimissä voi olla karvaisia naisiakin), jos te ette halua niitä teille asumaan (ne on nälkäsiä ja voi viedä teidän lapsenne hoitoon ruokapalkalla), niin alatte hiljalleen korottaa opintorahaa."

Ei mun luona tarvis kenenkään tommosen kovin kauaa asua, niin jo alkaisin suostua pikkumaisempiinkin pyyntöihin, vaikka eivät suoraan esim. mun kansallista kilpailukykyä kohottaisikaan.

Ettekö te voisi ajaa tätä asiaa eteenpäin? Teillähän on huhujen mukaan suhteita vaikka minne!

4:47 PM  
Blogger asiaa said...

Niin. Toinen vaihtoehto on ajaa päättäjiä takaa lakaisukoneella, tyyliin Kuutamosonaatti.

5:00 PM  

Post a Comment

<< Home