30.10.06

Katto korkealla, seinät leveällä

Kokoomus on kasvattanut uskottavuuttaan oppositio-kaudella ja imenyt riveihinsä poliitikkoja muista puolueista. Toki uskottavuuden kasvun realisointi todentuu vasta maalisvaaleissa, mutta useat loikat muista puolueista kokoomukseen indikoivat ainakin jonkinlaista positiivista kehitystä.

Viimeisin loikka tapahtui valtakunnan politiikassa, kun Seppo Lahtela (ex-kesk.) vaihtoi puoluetta ja eduskuntaryhmää kokoomukseen. Lahtelan aikaansaannokseksi voi mainita siltojen polttamisen entiseen puolueeseensa, mutta myös käsittämättömän kivikautisen arvomaailman, jossa mies on vielä Mies ja nainen jossain hellan ja nyrkin välissä. Lahtelan mukaan kaikki olisi paremmin, jos asiat olisivat kuten ennen. Lahtela seurasi Lyly Rajalaa (ex-kd.), joka muutama vuosi sitten siirtyi kristillisdemokraattien ryhmästä kokoomukseen. Rajala esiintyi reippaasti hedelmöityshoitolain käsittelyssä ja terapioi omaa isän puutettaan Isossa Salissa eduskunnassa.

Minua, city-sini-vihreää nuorta naista alkaa pian ahdistaa. Jos kokoomus-puoluetta kuvaisi taloksi, niin minusta alkaa tuntumaan, että olen tippumassa ikkunasta ulos, kun pääovesta marssitetaan sisään Rajalaa, Lahtelaa ja muita "dynaamisia suurmiehiä". Katto korkealla ja seinät leveät - niimpä niin, mutta ilma alkaa käydä melko huonoksi. Kataisen kivirekeen hyppäävät kyytiin perinteisen tyylin taitajat, vaikka kykypuolue tarvitsisi niitä kuuluisia innovaattoreita ja värikästä luovaa luokkaa riveihinsä. Milloin muuten kokoomuksen eturintamassa on ensimmäinen nuori, kaljupäinen taloustaituri, joka on homo?

Mutta ketä sitten ei ole otettu listoille? Kaupunkilegenda kertoo, että silloista Tanja Vienosta ei otettu ehdokaslistalle. Onkohan sitten totta. Itse pidän sitä todella valitettavana, jos niin on, sillä kokoomuskin kaipaa omaa susi-ministeriä, joka ehkä järkyttäisi maakuntien poro-porvarit eläinten oikeuksilla ja uskonnonvapaudella. Tai sillä totuudella, että kunnianhimo ja isot tissit voivat olla samassa ruumiissa.

Tekisi mieli luvata näin julkisesti, että jos kokoomukseen loikkaa vielä yksikin kristillinen konservatiivi (poikkeuksena MEP Eija-Riitta Korhola (ex-kd.), joka toi loikatessaan valon mukanaan - ehkä jossain muualla pimeni..), niin minä loikkaan myös. Mutta, koska olen kuitenkin vässykkä, tyydyn pelkkään viisasteluun.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Word up.

11:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Oon ihan samaa mielt. Millo ne keksii jonkun keinon estämään tollasen liittymisen? Eiks puolue kuiteki itse valitse noi ehdokkaat? Eniten ehkä pännii sen Kataisen oleminen mukana "samassa juonessa"

11:51 PM  

Post a Comment

<< Home